POISTOT (HO 19.11.2015)
edellinen  seuraava - fy.fi torstaina 2009-04-30. Uusin

Torstai 2009-04-30
Urhoutta Eurooppaan! Lue! 
4 tapaa lähestyä sikainfluenssaa. Ilta-Sanomat, lltalehti, Uusi Suomi, Helsingin Sanomat. Lue!
Rikosilmoituksia Jyväskylässä. Lue!
Suomalainen karnevaali alkaa. Vapun aattona klo 16:15 auringon lämmössä tuulen hiukan viilentäessä.
Suomalainen karnevaali alkaa. Vapun aattona auringon lämmössä tuulen hiukan viilentäessä. Keski-Suomi- Jyväskylä. Vapaudenkatu. Torstaina 2009-04-30 klo 16:15. Kuvat Pertti Manninen Cumuluksen terassilta granaattiomenasiideriä nauttien, tarjoilijan suositeltua tätä uututta. Oli hyvää, kuitenkin aika makeaa, joten seuraavaksi juomaksi tuli aito englantilainen. Katso! Liikkuva kuva!


fy.fi torstaina 2009-04-30.
Suomalainen karnevaali alkaa. Vapun aattona klo 16:15 auringon lämmössä tuulen hiukan viilentäessä. Liikuttele osoitinta kuvan päälle ja pois niin näet molemmat kaverukset!
Suomalainen karnevaali alkaa. Vapun aattona auringon lämmössä tuulen hiukan viilentäessä. Liikuttele osoitinta kuvan päälle ja pois niin näet molemmat kaverukset!
Keski-Suomi- Jyväskylä. Vapaudenkatu. Torstaina 2009-04-30 klo 16:15. Kuvat Pertti Manninen Cumuluksen terassilta granaattiomenasiideriä nauttien, tarjoilijan suositeltua tätä uututta. Oli hyvää, kuitenkin aika makeaa, joten seuraavaksi juomaksi tuli aito englantilainen. Katso myös! Rinnakkain!

Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös Lue!
Opeta lapsi uimaan!
Sananvapaus kauppatavarana
"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"

fy.fi.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com


fy.fi keskiviikkona 2009-04-29. Uusin


Keskiviikko 2009-04-29
Fortum: Katso miten piiri pyörii hummerit kun siinä hyörii Lue! Arkisto: "Paul Wolfowitz" Kuva!
Rikosilmoituksia Jyväskylässä. Lue! Urhoutta Eurooppaan! Katso! Kansallisen veteraanipäivän liputusta ja liputtomattomuutta. Kuvia! Jouni Backman ja Tuija Brax suunnittelevat sähköistä äänestystä. Kuvia! Paul Wolfowitz esittelee köyhyyden poistamisohjelmaansa ... Kuvia! Oikeusministeri Brax valtakunnanoikeuteen! Lue!
4 tapaa lähestyä sikainfluenssaa. Ilta-Sanomat - Iltalehti - Uusi Suomi - Helsingin Sanomat. Netissä tänään 2009-04-29 klo 14. Tappajainfluenssaa epäillään Lahdessa. - Sikainfluenssaa epäillään Lahdessa. - Sikainfluenssaa Suomessa? - Lahdessa epäillään sikainfluenssatartuntaa. - Extra! guardian.co.uk. Katso ja linkit!
Tappajainfluenssaa epäillään Lahdessa.
iltasanomat.fi keskiviikkona 2009-04-29 klo 14:09.
Sikainfluenssaa epäillään Lahdessa.
iltalehti.fi keskiviikkona 2009-04-29 klo 14:12.
Sikainfluenssaa Suomessa? Näin tutkimukset voivat laajeta. uusisuomi.fi keskiviikkona 2009-04-29 klo 14:13. Lahdessa epäillään sikainfluenssatartuntaa. hs.fi keskiviikkona 2009-04-29 klo 14:18.
Extra! guardian.co.uk
Swine flu outbreak claims first death outside Mexico
Extra! guardian.co.uk/world
Swine flu outbreak claims first death outside Mexico
guardian.uk.co 29 April 2009


fy.fi tiistaina 2009-04-28. Uusin

Oikaisu. Eilisessä jutussa: Rikosilmoituksia Jyväskylässä on väärä ilmoitusten tekojärjestys. Oikeasti ensin Ulla Lauttamus ja Aimo Asikainen tekivät ilmoituksen kunnianloukkauksesta ja sen jälkeen Tarmo Piira teki ilmoituksen perättömästä ilmiannosta. Pertti Manninen 2009-04-28.


fy.fi maanantaina 2009-04-27. Uusin

Maanantai 2009-04-27
Fortum: Katso miten piiri pyörii hummerit kun siinä hyörii Lue!
Arkisto: "Paul Wolfowitz" Kuva!
Rikosilmoituksia Jyväskylässä. Keskisuomalainen vaikenee. "Kansalainen Tarmo Piira on siis tehnyt rikosilmoituksen silloisten Jyväskylän maalaiskunnan päättäjien, nykyisin Jyväskylän kaupungin valtuutettujen Ulla Lauttamus ja Aimo Asikainen toiminnasta. Nämä ovat puolestaan tehneet rikosilmoituksen Tarmo Piiran tekemästä rikosilmoituksesta. Poliisi tutkii tätä vyyhtiä." Lue!
fy.fi maanantaina 2009-04-27
Kansallisen veteraanipäivän liputusta ja liputtomattomuutta sekä muitakin kuvia.
Kansallisen veteraanipäivän liputusta ja liputtomattomuutta sekä muitakin kuvia.
Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta-Peurunka-Keskusta. Ottojärjestyksessä. Kuvat ja nimet Pertti Manninen tänään Kansallisena veteraanien päivänä maanantaina 2009-04-27.
Kissa nukahti. 13:10 - Liput liehuvat virastotalossa ja Nesteen pihalla. 14:51. - Naakka hyppää lentoon kulkijan lähestyessä. 14:53. - Missä kypärät? 15:03 - Koululaisia. 15:10. - Tänään herkut täytyi ohittaa. 16:37. - Matin (Vanhasen) otsikot ovat tänään kyllä ylimpinä vaikka hiukan pienempinä. 16:47. - Lippu tyynessä Perungassa. 16:52. - Liputon Laukaa-Konnevesi, juhlien (molempien) ilmoitusrahat kyllä kelpasivat. 17:00. - Suomalainen todellisuus. 17:02. - Mustaa jäätä vielä hiukan sataman suulla. 17:03. - Kuvatekstissä mm. suoraan käännettynä: Se, joka puhuu on puoluejohtaja Matti Vanhanen. "Den som talar är partiledaren Matti Vanhanen. Sunnuntain HBL tulee tänne maanantaina. 18:37. Sarjan nimeksi siis tuli: "Viisi tuntia veteraanien päivänä." Isonna!


fy.fi lauantaina 2009-04-25. ... lauantaina liemi latkittiin ...

Lauantaina 2009-04-25 klo 12:12

http://www2.keskusta.fi/Suomeksi/Matti.iw3
Keskusta/Suomeksi/Matti Keskusta online

URHOUTTA EUROOPPAAN
Tutustu eurovaaliehdokkaisiin ja vaalikoneeseen >>

Päiväkirja
Maanantai 6.4.2009
Talouskriisiä pohdittaessa vanhoissa teollisuusmaissa unohtuu usein se tosiasia, että me pyrimme pitämään kymmenen tai jopa kaksikymmenkertaisen elintason verrattuna kehittyviin maihin, vaikka niillä on vähitellen käytettävissään sama osaaminen ja sama teknologia kuin meillä. Onko tällainen maailma mahdollinen? Kun intialainen Tata-yhtymä ryhtyy valmistamaan henkilöautoa alle 2000 eurolla, niin kannattaa vastaavasti kysyä, mitä me tuotamme maailmalle 2000 eurolla. Luin mielenkiinnolla Elinkeinoelämän valtuuskunnan raportin tulevaisuuden neljästä vaihtoehtoisesta skenaariosta. Työssä ei mielestäni kuitenkaan havaittu lainkaan tätä koko maailman työn- ja elintason jakoa ohjaavaa valtavaa palkka- ja elintasoeroa.

Lauantai 28.3.2009
Vai ei historia kiinnosta ihmisiä. Porvoossa tuhannet
Laajenna!


fy.fi maanantaina 2009-04-27. Maanantaina makkarat tehtiin ...  
Rikosilmoituksia Jyväskylässä. Keskisuomalainen vaikenee. "Kansalainen Tarmo Piira on siis tehnyt rikosilmoituksen silloisten Jyväskylän maalaiskunnan päättäjien, nykyisin Jyväskylän kaupungin valtuutettujen Ulla Lauttamus ja Aimo Asikainen toiminnasta. Nämä ovat puolestaan tehneet rikosilmoituksen Tarmo Piiran tekemästä rikosilmoituksesta. Poliisi tutkii tätä vyyhtiä."
Lauantaina 2000-04-25 klo 15:40.

Peurunka, järven rannalla.

Järvi on valkoinen lumen peittämä, vanhoja jälkiä siellä näkyy, mutta eihän jäälle enää uskalla mennä.

Tänään kotona näin joutsenparin lentävän, menin pihalle kuultuani niiden ääntelyn ja kuvankin otin, en tiedä näkyvätkö koivujen lomasta ja välistä. Muutettuani järvinäköalaa ei enää ole, on koivunäköala.

Havahduin kahden aikaan, mittari näytti 18:aa ja päätin lähteä uintiretkelle kylpylään ja poiketa sitä ennen järven rannalla. Vuolakkeen mittari näytti 21:tä matkalla ja tämän mökin mittari 19.

Sää on aurinkoinen, hiukan ohuita pilvilauttoja on, joten välillä aurinko suodattuu, pehmenee.

Asia:

Sain postia lukijalta, jossa hän kertoo jyväskyläläispäättäjien, nimet lopussa, syyllistyneen väärän lausunnon antamiseen joissain rakennushankkeissa. Hän on tehnyt rikosilmoituksen asiasta ja ilmoituksen kohteet rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Käytän rikosilmoitusta ja selvityspyyntöä synonyymeina.

Hurja on sitten tiedottaminen asiasta. Keskisuomalainen-lehti ja -netti ei julkaise mitään pyynnöstä huolimatta ja asianosaiselta on kielletty kirjoittaminen niin mielipidepalstalle tai kommentointipalstoille netissä. Tämä jo ennen kuin asia oli poliisin tutkittavana. Nythän yksityiskohtiin ei voi mennä, eikä saakaan mennä, kun asia on selvitystilassa. Voi vai kysyä kuinka pitkälle tiedonpimittämisessä ja tällä tavalla päättäjien suojelemisessa voi mennä, kun asian tutkimisestakin vaietaan. Luulisi virkavirheistä syyttämisen ja kunnianloukkauksen olevan sen verran mielenkiintoisia, että tästä asiasta, sen tutkimuksessa olemisesta voisi kertoa.

Keskisuomalaisellahan on kunniakkaat perinteet rikoksista kertomisessa. Aikanaan Pappilanvuoren lämpökeskuksen myymisjutussa tutkittiin silloisen maalaiskunnan johtajan Tarmo Pipatin rikollista toimintaa. Vähäteltiin ja annettiin jopa ohjeita päättäjille, etteivät nämä valittaisi tuomiosta eteenpäin, umpiselvässä jutussa.

Vaikka Pekka Kettusen erorahajutussa ei olekaan ilmeisesti syyllistytty mihinkään rikoksiin niin kuitenkin laittomuuksiin, koska KHO on todennut erorahan maksamisen perusteettomaksi ja piste. Takaisinperinnän aloittamisen viivästyttäminen on kuitenkin ainakin eettisesti väärin. Kansalaisten mielestä se on rikollista, jos sitä nyt joku vielä jaksaa pohtia, kyllästymispiste on saavutettu. Siinä etunenässä huseerasi kunnallisena päättäjänä nykyinen valtiollinen ministeri Henna Virkkunen.

Tällaiset neropatit ja isojen poikien ohjailun omaksuneet neropatit meitä nyt hallitsevat ja tietenkin heidät olemme ansainneet, koska heille tukemme olemme antaneet. Kuka nyt sitten on antanutkin, enemmistö kuitenkin.

Aurinko suorastaan polttaa tässä tuolissa kun pilvi väistyi. Tästä on kymmenen minuutin kävelymatka uimalaan ja varustaudun kohta matkalle.

Tässä lupaamani selostus, muistinvaraisesti, koska kirje ei ole nyt käytettävissä:

Ulla Lauttamus ja toinen päättäjä, nimi tulossa, ovat rikosilmoituksen tekijän Tarmo Piiran mukaan syyllistyneet valehteluun eräissä lausunnoissaan Jyväskylän maalaiskunnan kunnanhallituksessa. Piira on kirjoittanut Keskisuomalainen-lehteen mutta kirjoitusta ei ole julkaistu ja lisäksi häneltä on evätty pääsy mielipiteen kirjoituksiin. Tästä rikosilmoituksesta ovat sitten tehneet päättäjät kunnianloukkausilmoituksen poliisille ja asioita nyt selvitetään jollakin aikataululla.

Nettisanomat ei nyt voi kirjoittaa enempää asiasta, koska tutkinta on kesken, mutta heti kun kirjoitettavaa on, tutkinnan valmistuttua, syytteiden nostamisesta tai nostamatta jättämisestä varmasti kirjoittaa. Lakiteknisesti voi kai sanoa, että kunnianloukkausjuttu odottaa ensin valehtelusyytteiden selviämistä ja vaikka ne eivät johtaisikaan syytteisiin, niin kunnianloukkausjuttu on sitten omansa eikä tietenkään automaattisesti johtaisi tuomioon. Päättäjien toimintaa on pystyttävä arvioimaan ilman, että se olisi heti heidän kunniaansa loukkaavaa. Lakiteknisesti, edelleen, vaikkei päättäjiä vastaan syytettä nostettaisikaan, niin Piiralla olisi tämän jälkeen mahdollisuus itse nostaa syyte ja vaatia käräjäoikeudessa asian selvittämistä, omalla riskillä, koska asianajokulut voisivat tulla maksettaviksi. Todellisuudessa näiden veijareiden kulut ja kulurakenteet ovat niin poskettomat, että tällaiset jutut jäävät tutkimatta oikeusvaltio Suomessa.

Nyt on jatkettava matkaa, aurinko paahtaa ja kello käy, lähteehän viimeinen bussi Peurungasta 18:15 lauantaina.

Pertti Manninen
Lauantai 2009-04-25 kello 16:20
Peurunka, järvi.

Jälkikirjoitus maanantaina 2009-04-27 klo 19:57 (alkaen).

Kansalainen Tarmo Piira on siis tehnyt rikosilmoituksen silloisten Jyväskylän maalaiskunnan päättäjien, nykyisin Jyväskylän kaupungin valtuutettujen Ulla Lauttamus ja Aimo Asikainen toiminnasta. Nämä ovat puolestaan tehneet rikosilmoituksen Tarmo Piiran tekemästä rikosilmoituksesta. Poliisi tutkii tätä vyyhtiä.

Lisää rikosilmoituksia: Tästä pääministeri Matti Vanhasen sähköpostijupakasta on siinä osallisena ollut nainen tehnyt tutkintapyynnön poliisille: miten Iltalehti oli saanut viestit käsiinsä ja siitä, että lehti julkaisi ne. Vanhanenhan oli antanut luvan niiden julkaisemiselle kysymättä kumppaniltaan lupaa. Hyvä tapa olisi ollut tietenkin sanoa niiden olleen luottamuksellisia ja olla antamatta lupaa niiden julkaisemiselle. Tämäkin vyyhti jatkuu ja jatkuu ja vie huomion esim. siltä, että suunniteltu mediamaksu, kaikilta perittävä, olisi nyt muutoksen tullessa voitu muuttaa budjettirahoitteiseksi ja kerrankin olisi voitu olla heikomman puolella, olisi päästy eroon tasaverosta, mutta ei kun ei. Vasemmisto, sdp ja liitto, menetteli häpeällisesti jättäessään jälleen kerran tilaisuutensa käyttämättä. Tässä tätä, kissa hyppii näppäimillä, joten on nyt lopetettava.

Pertti Manninen, maanantaina 2009-04-27 klo 20:16 (lopettaen).

Linkkejä. Tarmo Pipatti.

Pääseekö kunnanjohtaja Pipatti pälkähästä? - torstaina syyskuun 9. päivänä vuonna 1999
Lehti tuomarina - tapaus Keskisuomalainen - torstaina syyskuun 9. päivänä vuonna 1999
Pynnönen: "Ihmisten riitely halvaannutti kunnan" - torstaina syyskuun 9. päivänä vuonna 1999
Tuleeko rikollinen teko hyväksyttäväksi , jos se tuottaa hyötyä työnantajalle? Keskisuomalaiset lehdet arveluttavalla tiellä. - maanantaina syyskuun 20. päivänä 1999
Pipatti - piina jatkuu. Jyväskylän mlk:n kunnanjohtaja syytteessä virkavelvollisuuden rikkomisesta. - torstaina
lokakuun 14. päivänä 1999


Linkkejä. KSP-kaappaus.

Nettisanomat. Torstaina 24. helmikuuta 2000. KSP-kaappaus. Keski-Suomen Puhelin Oy:n kaappaushistoria 1998.
Kaupunki, maalaiskunta ja seurakunnat avustavat: Isojen poikien pelissä Keski-Suomen Puhelimen pienosakkaiden tappio 100 miljoonaa!
Kurssi pidetään räikeän alhaalla. KSP alihintaan Keskisuomalainen Oy:lle. Kaappaus näyttää onnistuvan!
Onko osakekurssin peukalointi ennen pörssiinmenoa rikos?
Fiotele Oy:n omistajat
Esitetyt fuusioperustelut kestämättömät
Hallituksen puheenjohtaja Sohlberg paljasti vahingossa todelliset tarkoitusperät! Miksi maalaiskunnan omistuksesta vaietaan? Pipatismia muuallakin?
Johtajille pikavoitot!
Suunnatuilla anneilla varmistetaan lopputulos! Lopullinen päätös Keski-Suomen puhelin Oy:n ylimääräisessä yhtiökokouksessa tiistaina 2.6.1998 klo 8.00. Tulos: Pienosakkaat hävisivät täpärästi äänestyksen jälkeen! Valtakirjojen keruuaika loppui kesken! Keskisuomalainen viivästytti valtakirjojen keruuilmoitusta. Keskisuomalainen omistus ei ollut enää keskeinen asia, se sivuutettiin olankohautuksella!
Seuraavassa numerossa lisää paljastuksia KSP-kaappauksesta ja sen kiemuroista!
Asiakirjadokumentteja!
Pääkirjoitus: Olennaista on lopputulos.
Muut lehdet: "Salamyhkäiseltä SSP:ltä neuvottelutarjous"
Kuinka osakkailta puhallettiin 10 miljoonaa! KSP:n kännykkäliittyjät jäivät nuolemaan näppejään. Suomen laki: velka vanhenee 10:ssä vuodessa - KSP:n laki: velka poistuu yhtiökokouksen päätöksellä!
Hiljainen painajainen
Entinen HPY:n jäsen! Oletko menettänyt osuustodistuksesi vastikkeetta? Lehti-ilmoitus: Helsingin Sanomat 5.7.1998.
Mikä on KSP:n todellinen arvo?
KSP:n toimitusjohtaja Erkki Kytönen haastattelussa."Kytösen mukaan omistuksellisesti kaikki on mahdollista: Raha puhuu ja Helsingin Puhelimella sitä on riittävästi." Muut lehdet: Kauppalehti 3.4.1998:
Muut lehdet: Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, Keski-Suomen Puhelin Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja ja sen tytäryhtiön Kestel Oy:n hallituksen puheenjohtaja kertoo Suur-Jyväskylän lehdessä 21.6.1995. "KSP:ssä olen mukana valvomassa kaupungin etua, sillä kaupunki on KSP:n suurin osakas puhelinliittymien kautta. Olisi mielestäni nurinkurista, jos kaupunki ei saisi olla valvomassa etujaan."
http://www.nettisanomat.com/2000/02/24/etusivukspkaappaus.htm




Nettisanomien arkistosta 2008:
http://www.nettisanomat.com/2008/06/06/etusivu.htm#vaitepaatos




"Väitepäätös". 05.05.2008.


"Väitepäätös". 05.05.2008.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

 "Väitepäätös"

 

KESKI-SUOMEN ULOSOTTOVIRASTO
PL 52, Vapaudenkatu 54
40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin 010 362 6740, Telekopio 010 362 6771
Sähköposti [email protected]

 

PÄÄTÖS 59/08
05.05.2008 2645/616/08P

Pertti Juhani Manninen

VÄITEPÄÄTÖS

Asianosaiset

Vastaaja
Pertti Juhani Manninen

Hakija
Pekka Mononen

Ulosottoasiat
0744418533

Selostus asiasta

Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirastossa on tehty päätös 30.05.2007. 1873/6160/07P, minkä mukaan hakija oikeutetaan poistattamaan tietyt loukkaavat verkkoviestit nettisanomat.com-internetsivustolta ja että ulosottomies antaa tarvittaessa virka-apua lopputuloksen saavuttamiseksi. Vastaaja on valittanut päätöksestä, mutta valitukset on hylätty Jyväskylän käräjäoikeuden päätöksellä 25.10.2007, U 07/4664 ja Vaasan hovioikeuden päätöksellä 02.04.2008, U 07/1416, missä jälkimmäisessä päätöksessä myös täytäntöönpanon keskeytys todetaan rauenneeksi. Asian eri yhteyksissä vastaaja on esittänyt väitteen, että hän on jo itse poistanut ko. verkkoviestit.
Ulosottomies on viran puolesta ottanut asian ratkaistavaksi alkuperäisen päätöksen itseoikaisupyyntönä.

Kuuleminen

Ulosottomies on kirjeellä 04.04 varannut molemmille asianosaisille tilaisuuden lausuman antamiseen 25.04.2008 mennessä erityisesti siitä, onko verkkoviestit jo poistettu vai ei. Molemmat asianosaiset ovat antaneet lasuman. Mannisen mukaan verkkoviestit on poistettu ja Monosen mukaan niitä ei ole poistettu.

PÄÄTÖS

Väite hylätään, itseoikaisua ei suoriteta ja täytäntöönpanoa jatketaan.

Perustelut

Ulosottovirastossa on tarkasteltu nettisanomat.com-sivustoa. Siellä on runsaasti sellaista materiaalia, jossa jutussa on ollut kyse eli viittauksia asianajaja Pekka Monoseen, hänen yritykseensä ja häntä koskevaan asiaan, esimerkkinä viittauksia tekaistuihin laskuihin. Ulosottomiehellä ei ole mahdollisuuksia selvittää. onko Manninen poistanut ylläpitämiltään sivuilta mahdollisesti jotain tekstiä, mutta sillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä. Internetsivujen sisältö tältä osin on asiayhteydessään ja kirjoitustavassaan sellaista kuin kunnianloukkausrikoksen teonkuvauksessa ilmaistaan ja ne tulee Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen tuomion 23.04.2007, R 06/794 mukaisesti poistaa.

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 1

Lainkohdat

Ulosottokaari 3 luku 28 § ja 10 luku 4 ½

Jarmo Kivistö
Jarmo Kivistö
kihlakunnanvouti
Puhelin 010 362 6798, 050 300 3927

Lähettämispäivä

Annettu postin kuljetettavaksi 05/ 06.05.2008

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 2

 
Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Nettisanomat ja sen vastaava päätoimittaja Pertti Manninen on kahteen kertaan lähettänyt selvityksen asiasta Keski-Suomen ulosottovirastolle. Selvitys:

"From: [email protected]
To: [email protected]
Subject: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla
Date: Thu, 8 Nov 2007 11:21:45 +0000
...
Jyväskylän ulosottovirastolle
Asia: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla.
Asiaa on hoitanut virastossa kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö.
Vaasan hovioikeuden tuomion Nro 565. antamispäivä 23.4.2007, diaarinro R 06/794, mukaisesti olen keskeyttänyt verkkoviestien jakelun kunnianloukkausrikoksen tekoajalta 1.7.2004 - 8.10.2005 tuomiossa määrätyllä tavalla: olen poistanut nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen.
Jokaisella ko ajanjakson sivulla on sivun alussa merkintä poistamisesta.
Helsinki 08.11.2007
Pertti Manninen"

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Kihlakunnansyyttäjä nosti syytteen kunnianloukkauksesta. Syytteessä rikoksentekoajaksi syyttäjä määritteli rikoksen alkaneeksi siitä päivästä, jonka kirjoituksen asianomistaja asianajaja Pekka Mononen esitti todisteeksi kunnianloukkauksesta, 01.07.2004. Lisäksi oikeus totesi rikoksen jatkuvan niin kauan kuin kirjoitus on saatavilla ja määräsi sen poistettavaksi. Vain tätä kirjoitusta ja sen jälkeisiä kirjoituksia oikeudessa käsiteltiin ja ne siis määrättiin poistettaviksi. Siinä oikeudenkäynnissä allekirjoittanut tuomittiin kunnianloukkausrikoksesta. Nyt kuitenkin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö omavaltaisesti ja mielivaltaisesti laajentaa tulkintaansa aikaisempiin kirjoituksiin ja myöhempiin kirjoituksiin. Mikäli niissä on jotain loukkaavaa, ne pitää käsitellä erikseen tuomioistuimessa, jos syytettä vaaditaan nostettavaksi ja jos syyte nostetaan. Niiden kirjoitusten poistaminen on täyttä mielivaltaa, jonka lainopillisen koulutuksen saanut kihlakunnanvouti hyvin ymmärtää. Hän siis aikoo aivan tietoisesti syyllistyä valtansa suomaan mielivaltaan.

Kokonaan toinen juttu on se, että hän on esteellinen poistamaan ylipäätään mitään sivuja tässä asiassa, koska poistaessaan hän onnistuu poistamaan samalla häntä itseään koskevan arvostelun ja selostuksen siitä, kuinka hän Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen päätöksen mukaan oli toiminut virheellisesti eräässä pakkohuutokaupassa. Hänen esteellisyytensä on vielä lopullisesti käsittelemättä ja se käsitellään Korkeimmassa oikeudessa, jos se myöntää valitusluvan.

Poistaessani kaiken Pekka Monosta koskevan aineiston rikoksentekoajalta, ajoin kaikki Nettisanomien kyseiset sivut tekstieditorilla poistaen ilmaisut "Pekka Mononen, "asianajaja Pekka Mononen" ja "Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky" eri variaatioin. Lisäksi poistin kaikki oikeuden määräämät kirjoitukset manuaalisesti. Jotta voisin osoittaa tehneeni näin, liitin jokaisen ko. ajanjakson sivulle merkinnän poistamisesta tai poistamattajättämisestä, jos sivulla ei ollut viittauksia asianajaan tai hänen toimistoonsa tai häntä koskevaan asiaan. Merkintä:

"JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307
Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA
Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän Asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794 Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen
Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määräämät verkkoviestit. Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen
http://www.12.fi/2004/07/01/etusivu.htm"

Nettisanomat. Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja. Lauantai 2008-05-10.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Lue myös! 
Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. Lakisanomat Keskiviikko 2007-10-24





Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen


fy.fi. Torstai 2009-04-30 - N:o 3. - Kuva. Suomalainen karnevaali alkaa. Vapun aattona klo 16:15 auringon lämmössä tuulen hiukan viilentäessä.
Eripainos
Nettisanomien numeroista logon ja nimen muuttaen.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2009-06-02, nettiin 2009-06-02, linkkejä 2009-06-02.
2009/04/30 - fy.fi - Kuva. Suomalainen karnevaali alkaa. Vapun aattona klo 16:15 auringon lämmössä tuulen hiukan viilentäessä. - 4 tapaa lähestyä sikainfluenssaa. Ilta-Sanomat - Iltalehti - Uusi Suomi - Helsingin Sanomat. - Netissä tänään 2009-04-29 klo 14. Tappajainfluenssaa epäillään Lahdessa. - Sikainfluenssaa epäillään Lahdessa. - Sikainfluenssaa Suomessa? - Lahdessa epäillään sikainfluenssatartuntaa. - Extra! guardian.co.uk. - Jouni Backman ja Tuija Brax suunnittelevat sähköistä äänestystä. Kuvia! Paul Wolfowitz esittelee köyhyyden poistamisohjelmaansa ... Kuvia! Oikeusministeri Brax valtakunnanoikeuteen! Lue! Oikaisu. Eilisessä jutussa: Rikosilmoituksia Jyväskylässä on väärä ilmoitusten tekojärjestys.  - Kansallisen veteraanipäivän liputusta ja liputtomattomuutta sekä muitakin kuvia. Rikosilmoituksia Jyväskylässä. Keskisuomalainen vaikenee. Tarmo Piira - Ulla Lauttamus - Aimo Asikainen.  - Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös - Nettisanomat - lehti - Jarmo Kivistö - kihlakunnan vouti - Pertti Manninen - päätoimittaja - Pekka Mononen - asianajaja, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky - fy.fi torstaina 30.04.2009 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 
Näin se menee:
Maanantaina makkarat tehtiin,
tiistaina tikut vuoltiin,
keskiviikkona keitto keitettiin,
torstaina tupaan kannettiin,
perjantaina perheelle annettiin,
lauantaina liemi latkittiin,
sunnuntaina suu pyyhittiin.

Nettisanomat torstaina 2009-04-30.

Nettisanomat torstaina 2009-04-30.
Suomalainen karnevaali alkaa. Vapun aattona klo 16:15 auringon lämmössä tuulen hiukan viilentäessä. Liikuttele osoitinta kuvan päälle ja pois niin näet molemmat kaverukset!
Suomalainen karnevaali alkaa. Vapun aattona auringon lämmössä tuulen hiukan viilentäessä. Liikuttele osoitinta kuvan päälle ja pois niin näet molemmat kaverukset!
Keski-Suomi- Jyväskylä. Vapaudenkatu. Torstaina 2009-04-30 klo 16:15. Kuvat Pertti Manninen Cumuluksen terassilta granaattiomenasiideriä nauttien, tarjoilijan suositeltua tätä uututta. Oli hyvää, kuitenkin aika makeaa, joten seuraavaksi juomaksi tuli aito englantilainen. Katso myös! Rinnakkain!


Sivun alkuun!

 

2012-05-11: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustot on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen sunnuntaina 06.03.2016.